Українцям доведеться затягнути пояси через "бюджетну дірку"

Мінсоцполітики запросило додаткові гроші для виплати пенсій. За статтею "Фінансове забезпечення виплати пенсій" потрібно додатково майже 1,4 млрд гривень. Як зазначено в пояснювальній записці, головна причина — дефіцит коштів на виплати пенсій. Про це йдеться в проекті розпорядження Кабміну.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

У грудні очікуються надходження від ЄСВ у розмірі 23,9 млрд гривень, що значно менше від запланованих. Всього з початку року недонадходження по єдиному соціальному внеску склали 4,28 млрд гривень. Можливою причиною називають зростаючу заборгованість по зарплатах.

Полковник ЗСУ зробив гучну заяву про "Л/ДНР" і нарвався на неприємності, гримить скандал

Начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України полковник Олексій Ноздрачов заявив, що військові Збройних сил України нібито готові до реінтеграції з військовими Росії і терористами "Л/ДНР", але ветерани не готові до такого.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Так, відповідаючи на питання журналіста про те, чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями і ветеранами, полковник заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

Зеленський розповів про гріхи Порошенко і його оточення

Не маю ніяких образ на п'ятого президента України, а також не підписав би такі "Мінські угоди", які уклав Петро Порошенко. Відповідну заяву глава держави Володимир Зеленський зробив у прямому ефірі шоу "Право на владу".

Так, телеведуча Наталія Мосейчук запитала у президента щодо Порошенка, якого Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом державної зради щодо підписаних "Мінських угод". Отже, Зеленський відповів, що йому складно дати відповідь на це питання.

Підозрювані у вбивстві Шеремета хотіли "накрити" столицю "Градом"

Як відомо, у четвер, 12 грудня, у столиці відбувся екстрений брифінг, присвячений затримання підозрюваних у вбивстві українського журналіста Павла Шеремета. Отже, на ньому назвали не тільки можливо причетних до його вбивства, а розкрили деякі деталі цієї гучної справи.

Підозрювана у вбивстві, фото Klymenko Time
Підозрювана у вбивстві, фото Klymenko Time

Так, серед підозрюваних ряд осіб: вокаліст і доброволець Андрій Антоненко, волонтери Юлія Кузьменко та Яна Дугар, а також подружжя ветеранів війни на Донбасі Інна і Владислав.

Водіїв чекає "друге пришестя" евроблях

Європейська комісія чітко дала зрозуміти про те, що планує переглянути стандарти, які стосуються викидів вуглекислого газу для легкових автомобілів і автобусів, встановлені на 2020-2030 роки.

"Євробляхи", Знай.ua
"Євробляхи", Знай.ua

Про це йдеться в документі, який називається “Європейська зелена угоду”. Згідно з цим документом, до червня 2021 року Єврокомісія перегляне екологічні норми для того, щоб до 2025 року забезпечити шлях до нульового рівня викидів.