Цими днями супермаркет мережі АТБ знову втрапив у гучний скандал. Так, цього разу у магазині трапилась мовна перепалка. Відповідний допис з'явився на Facebook-сторінці користувача Любов Борисівна Шмирхльова. Як відзначається, жінка була свідком події з життя "ущімльонних".

"Ранок. АТБ. Стою собі, такий красівій, другим на касі. Позаду мене нема нікого. Попереду мене жіночка бальзаківського віку, на вигляд є вища освіта, добре одягнена. На касі, така собі клава до 40, збита, надлишкова вага, кароче із секти, пожрать, посрать, поржать. Позначу їх літерами К і Ж", - йдеться у повідомленні.

Користувач у деталях описала діалог між покупцем і продавцем:

К-Они же с первого июня запустили закон про язык, ну что надо везде им разговаривать и у нас в магазине тоже.

Ж-И шо вы разгаваривете с клиентами на мове?

К-Пффф..делать мне нечего.

Ж-Так и я говорю, понапридумывали всякого, хотя какая разница, на каком языке разгаваривать(?).

За словами очевидця, розраховують покупця дуже повільно, вже чоловік п’ять зібралось у черзі. І ось тут ключове.

К-Я канешно знаю украинский, но не разговариваю из принципа, насильно мил не будеш и я ее (мову - ред.) вже тихо ненавижу.

"І от тут мене порвало в лахміття", - каже користувач.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Такого хамства покупець не витримав і випалив на одеському діалекті все, що думає про "щиру українку".

"Видит Бог, я хотел быть культурным, с подобными вам, но видно нужно разговаривать так, как вы понимаете. Слушай меня сюда. Я сам русскоязычный с детства. Но я являюсь гражданином Украины и уважаю культуру, обычаи и язык этого государства. А такие Клавы как ты, которым какая разница, в 14-м притащили войну в мой дом (Украину). Такие безмозглые желудки, понавыбирали Иуд и всякий непотреб, в надежде на халяву, хотя халявы не будет, потому что все полезло вверх, доллар, энергоресурсы, коммуналка и прочее. И ты будеш тут устраивать рекламу, шо тебе не нравится обслуживать клиентов, на украинском. Ты педали попутала, детка?", - зазначаэ користувач.

АТБ, фото - kronkstroy
АТБ, фото - kronkstroy

При цьому діалозі ні охрана, ні люди позаду, що стояли мовчки і навіть не спробували щось заперечити. У кожного своя правда...

Але даючи чек, касир сказала українською: "Ваша решта. Дякуємо за покупку".

"Починаєм батьківщину кохати. Дякую. Так от я до чого, рідні..Таки мова це щит. Щит від спілкування з ідіотами. Бачиш такого,що його несе в шовінізм та імперскость, починаєш розмовляти на мові.Хоп! І нема ідіота. Всім гарного дня. Слава Нації! Слава Україні!!", - підсумував щирий українець.

Нагадаємо, раніше посеред супермаркету в ящику печива "Горішки" народився цілий виводок щурів

Як повідомляв портал "Знай.ua", АТБ "найняв" в охоронці розлючених бабусь: гамселять по макітрі та стоять на стражі порядку

Також "Знай.ua" писав, що АТБ нагодував українців фантомною стравою: "Навіть тваринам давати це шкода", відео