Археологи відшукали храм з Ковчегом Завіту, який став місцем зберігання скрижалей з 10 заповідями. Виявлену в Ізраїлі давню духовну обитель побудували в XII столітті до нашої ери. Храм знаходиться в 16 км від Єрусалиму.

Виявлений вченими поблизу Єрусалиму храм являє собою прямокутну споруду з товстими стінами, яка розташована на відстані від інших будинків. Експертів вважають, що таке розміщення є ознакою ритуального місця. Крім храму, археологи натрапили на два масивних валуни з виїмками. Вчені припускають, що у минулому люди використовували ці камені для здійснення жертвопринесень.

Скрижалі, фото: temaretik.com
Скрижалі, фото: temaretik.com

Раніше в Ізраїлі у жертву приносили тварин, щоб задобрити Бога. Археологи дізналися про ритуальну споруду завдяки опису в Біблії. У стародавньому храмі також виявили уламки керамічного посуду, ємність для зберігання оливкової олії чи вина і кістки тварин, що може підтверджувати версію про жертвопринесення.

Ковчег Заповіту є найбільшою єврейською святинею, в якій зберігалися скрижалі з 10 заповідями, даними Богом Мойсею. В скрижалях даються моральні настанови людям.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше археологи знайшли найдавніший наскельний малюнок, побачене ошелешило

Як повідомляв портал "Знай.ua", пили кров динозаврів: вчені виявили личинки доісторичних кровожерливих паразитів

Також "Знай.ua" писав, мурахи-зомбі, рослини-паразити і невідомі племена: у джунглях Амазонки знайшли рештки загадкової цивілізації