З 2020 року система оплати за газ в Україні зміниться. В результаті нововведення українці будуть отримувати по дві платіжні квитанції.

Українцям пояснили, як буде відбуватися система оплати. Виявляється, одна з платіжок міститиме рахунок за спожите блакитне паливо, а інша — за послугу по його доставлення. Такі зміни будуть впроваджені в Україні з 2020 року.

Тарифи на газ, фото: 112 Україна
Тарифи на газ, фото: 112 Україна

Повідомляється, що вартість послуги з доставлення газу буде розраховуватися індивідуально. При розрахунку враховуватиметься, скільки газу було спожито.

Крім того, українцям пропонується декілька варіантів оплати за доставлення газу, а саме:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  • щоквартально;
  • раз у пів року;
  • раз на рік.

Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org
Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org

Завдяки цьому можна буде заощадити на сумі комісій за здійснення платежів. Очікується, що для побутових споживачів, які мають газову плиту або колонку, сума за доставлення газу, не перевищуватиме 16 грн/міс.

Нагадаємо, опалення подешевшає з грудня: українцям показали "підводні камені" у платіжках

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців можуть залишити без пільг та субсидій: хто знаходиться в зоні ризику

Також "Знай.ua" писав про комунальні тарифи у 2020: як зміниться вартість світла, води та опалення в Україні