Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на новорічні свята 1 - 7 січня.

У порівнянні з показниками у п'ятницю, 27 грудня, гривня значно ослабла в своїх позиціях, її показник – 23,68 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 1 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 23,6862 гривні;

- 100 євро – 26,422 гривень;

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Таким чином, долар подорожчав на 39 копійок. При цьому євро також збільшився на 38 копійок.

курс долара і євро
курс долара і євро

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, в найближчий тиждень на думку аналітика Альпарі Вадима Йосуба курс долара по відношенню до гривні може зрости. В готівковому вигляді банки можуть виставляти курс на рівні 23,8-24,4 гривні за долар.

Також портал Знай.ua писав, що з початку 2019 року курс національної валюти по відношенню до американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.