Пенсіонери з ОРДЛО повинні отримувати українську пенсію, так і виплати від окупантів. Про це заявила глава парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми не визнаємо окупанта і його дії, ми не визнаємо ті "пенсії" та "документи", ми не визнаємо те, що там відбувається. На технічному рівні ми не будемо з'ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати її пенсією, тому що це наш громадянин і у нас з ним, як у держави, є зв'язок", - вважає нардеп від "Слуги народу".

За словами Третьякової, отримання виплат від Пенсійного фонду РФ в Криму і "пенсійних фондів" угруповань "Л/ДНР" не може стати підставою для невиплати пенсій Україною.

Пенсіонери, фото: ukrinform.ua
Пенсіонери, фото: ukrinform.ua

"Це пенсіонери 60-70-80 років, вони не можуть відкрити тут бізнес, вони не можуть платити за оренду житла, не можуть отримати тут підтримку – вони залишилися там. І нехай вони навіть отримують дві пенсії – хіба це має розірвати зв'язок з нашою державою і зі мною як з політиком? Ні!" - зазначила Третьякова.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також вона додала, що виплати українським пенсіонерам на окупованих територіях – це ще один вид санкцій проти Росії.

Нагадаємо, скільки складуть виплати переселенцям у 2020 році.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителі ОРДЛО запустили феєрверки та салюти на Новий рік за київським, а не московським часом.

Також портал Знай.uа писав, що 18 грудня Володимир Зеленський підписав закон про особливий статус Донбасу.