У складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси та пельмені, які продаються на прилавках магазинів.

Відповідне дослідження провели журналісти ТСН.

Експертиза виявила у складі сосисок м'ясо механічної обвалки (ММО), яке у Європі викидають на смітник або переробляють на корм для тварин. Тобто, у складі сосисок перемелені кістки, хвости, голови та шкурки тварин, а не м'ясо.

Сосиски

Такі добавки можуть нашкодити здоров'ю людини, адже перероблені кістки містять мікроскопічні частинки, які можуть впиватися у стінки шлунка.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ММО - вигідно для виробника, його використання здешевлює сосиски в кілька разів. Між тим ковбасні вироби з м'яса просто по ухвали не можуть коштувати в магазинах дешевше, ніж 100 гривень за кілограм. При цьому використання ММО досить небезпечно для споживача — починаючи від харчової цінності й закінчуючи вірогідними травмами кишківника залишками кісток, які, до речі, були виявлені при дослідженні всіх куплених в магазинах сортах сосисок.

Нагадаємо, українці благають чиновників заборонити популярний продукт, яким годують дітей: у Європі викидають на смітник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", названо найпопулярніший автомобіль 2019 року: про яку "ластівку" мріє кожен українець.

Також "Знай.uа" писав, звільненим з полону українцям нікуди йти з "Феофанії": що буде з колишніми бранцями.