Пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії", на борту якого знаходилося 180 осіб, розбився 8 січня незабаром після злету з аеропорту Імама Хомейні в столиці Ірану.

Очевидцям вдалося зняти момент падіння Боїнга 737. Відомо, що рейс PS 752 прямував з Тегерана в Київ. Літак впав майже відразу після злету. Попередня причина — технічні проблеми лайнера. Відомо, що літак літав менш ніж чотири роки. Перший політ він здійснив у червні 2016 року.

Представники аеропорту Тегерана офіційно підтвердили катастрофу українського літака. Всі, хто знаходився на борту українського літака, загинули. Про це повідомляє Рейтер з посиланням на іранське ТБ.

На борту українського літака, що розбився в Ірані, знаходилися 168 пасажирів і ще 9 членів екіпажу. Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України. Іранські ЗМІ повідомили, що 130 осіб були громадянами Ірану. Зараз їх тіла направляють до Управління судово-медичної експертизи для аналізу ДНК. Особи загиблих наразі не встановлено

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту. У мережі з'явилося відео моменту падіння українського літака, який розбився неподалік від аеропорту імама Хомейні.

Літак прямував рейсом Тегеран-Київ. За даними видання Al-Hadath, український борт був випадково збитий іранськими ППО. Проте офіційного підтвердження немає. Водночас за версією агентства Tasnim, літак зазнав аварії через технічні складнощі, які виникли після злету.

З'явилася інформація, що падіння літака сталося внаслідок випадкового потрапляння ракети. У повідомлення у Strategic Sentinel у Twitter йдеться про те, що "Аль-Хадат заявив, що рейс №Uriaine International Airlines #UIA №UIA № PS752 B737, який злетів у # Техран # Іран, був випадково збитий зенітними підрозділами в місті".

Авіакатастрофа в Ірані, скріншот
Авіакатастрофа в Ірані, скріншот

Керівник медичної служби Ірану Пірхасейн Куліванд повідомив про загибель більшості пасажирів літака українських авіаліній.

"Рятувальники навряд чи знайдуть тих, хто вижив, ґрунтуючись на існуючій інформації. Три оперативні групи та два гвинтокрили були відправлені з Тегерана", — заявив Куліванд.
Іранські служби порятунку вже знайшли чорний ящик літака. Бортовий самописець українського літака Boeing-737 виявили в околицях іранської столиці, повідомляє телерадіомовна корпорація IRIB. Чорний ящик передано правоохоронним органам Ірану. Також повідомляють, що згідно із заявою офіційного представника аеропорту причиною аварії літака було займання двигуна.

Авіакатастрофа в Ірані, скріншот
Авіакатастрофа в Ірані, скріншот

Глава Центру зв’язку та інформації Міністерства автомобільних доріг і міського розвитку Ірану Касим Біхі заявив, що причиною катастрофи українського літака в Ірані стало загоряння двигуна, повідомила місцева преса. За його словами, причиною катастрофи літака МАУ стала пожежа в моторному відсіку.

"Український літак, який вилетів сьогодні вранці з Тегерана до столиці України Києва, недалеко від нового міста Паранд в провінції Тегеран зазнав технічного збою через пожежу", – заявив Біхі.

Він також спростував інформацію про те, що літак могли збити ракетою, зазначивши, що "якби катастрофа була викликана ракетою, літак вибухнув би в небі".

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас