В Україні незабаром пенсії можуть нараховуватися по-новому. Зміни будуть дуже кардинальними - перехід на накопичувальне пенсійне забезпечення повністю змінить пенсійну систему в Україні. У разі реалізації пенсійної реформи, може змінитися життя кожного українця.

Нардеп від "Слуги народу" і голова Комітету ВР з питань соцполітики Галина Третьякова анонсувала старт накопичувальної пенсії. Тож внески стануть обов'язковими для всіх українців.

Скільки потрібно буде відкладати на пенсію
Зареєстрований у Раді законопроект № 2683 "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" передбачає обов'язкову участь у системі накопичувальної пенсії всіх працюючих українців, а також їх роботодавців. Українці матимуть право особисто вирішувати, мкільки саме інвестувати у свою старість - самостійні і добровільні внески кожен визначить самостійно.

Пенсіонери
Пенсіонери
dtkt.ua

Новий документ передбачає, що роботодавці перераховуватимуть "на пенсію" 2% від зарплати працівника, а працюючі українці заплатять 1% від розміру заробітної плати.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому роботодавця зобов'яжуть доповнювати внески працівника до 5% від його заробітної плати.

Як буде працювати система
Кошти в пенсійній системі будуть вважатися власністю учасника системи. У разі передчасної смерті всі заощадження мають бути передані спадкоємцям.

Також очікується, що українці матимуть право на отримання одноразових виплат, прискорених виплат, програмних виплат довічних пенсій.

Пенсіонери
Пенсіонери
fakty.ua

Відзначимо, що вже в березні 2020 року можуть запустити так звану "другу пенсію", яка стане початком переходу на накопичувальну систему.

Нагадуємо, що в цьому році в Україні зменшать суми субсидій на оплату за комунальні послуги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дорогі цигарки, космічні штрафи та дешевий газ: до чого українцям готуватися у 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що з нового року в містах платитимуть за комуналку менше: Гончарук сказав, кому пощастило.