У США вважають, що український Boeing 737 авіакомпанії "МАУ" було збито ракетою комплексу "ТОР". У мережі опублікували відео ймовірного потрапляння ракети у лайнер.

The New York Times підтвердив, що на цьому відео іранська ракета потрапляє в літак над Парандом, що неподалік від аеропорту Тегерана – саме там, де український літак перестав передавати сигнал перед падінням.

Автор прокоментував відео так: "Відеоматеріал, який я отримав від джерела — в той момент, коли ракета потрапила в рейс PS752. Я поки не можу перевірити відео! але, будь ласка, дайте мені знати, якщо ви знайдете що-небудь. Я зв'язався з людиною, який відправив це відео, щоб дізнатися, чи можу я отримати версію відео, в якій є метадані або, принаймні, показати його у тому ж місці".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Розслідувачі Bellingcat почали вивчати відео і попередньо прийшли до висновку, що місце розташування зйомки приблизно збігається з траєкторією польоту українського літака.

Джерела в Пентагоні й розвідці США вважають, що ракета була випущена випадково. Американська розвідка зафіксувала запуск ракет перед падінням українського літака в Ірані. Супутник виявив інфрачервоні спалахи й сигнали включення радара.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

Телеканал CNN повідомив з посиланням на численні джерела, що влада США все більше вважають, що літак був помилково збитий іранською ракетою. Ця версія заснована на аналізі даних супутників, радарів і електронних даних, які збирають американські розвідники. Версію аварії літака з-за іранської ракети також висловили джерела Associated Press.

Зазначимо, що на борту літака МАУ перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців. За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."