Президент України Володимир Зеленський зробив першу заяву про катастрофі Boeing в Ірані. За словами Зеленського, версія про попадання ракети в літак МАУ, не виключається, але поки не є підтвердженою.

Таку заяву оприлюднив український лідер на своїй сторінці в Facebook. Він наголосив, що міжнародна комісія з розслідування причин авіакатастрофи продовжує роботу. Серед найкращих фахівців - українці.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

Суспільство регулярно ставлять до відома щодо нових подій у розслідуванні, адже всі вимагають справедливості.

"Ми очікуємо, що їм буде надана вся інформація і всі доступи, необхідні для проведення об'єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв'язок з нашими представниками. Версія про попадання ракети в літак не виключається, але на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані
Авіакатастрофа в Ірані

Вдень президент матиме розмову щодо перебігу розслідування з Державним секретарем США Майком Помпео.

У повідомленні наголошується, що головна мета - встановити беззаперечну істину. Адже це - обов’язок всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви.

Нагадаємо, що український літак МАУ помилково збила іранська ракета, - ЗМІ

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо