У день знищення іранського генерала Касема Сулеймані ЗС США планували вбити ще одного високопоставленого представника збройних сил Ірану. Про це повідомили в США у ніч на суботу, 11 січня. Однак спецоперація Пентагону в Ємені з ліквідації воєначальника КВІР Абдула Рези Шахлая не увінчалася успіхом.

Повідомляється, що метою Сполучених Штатів повинен був стати фінансист і воєначальник спецпідрозділу "Аль-Кудс" іранського "Корпусу вартових ісламської революції" (КВІР) Абдул Реза Шахлай, який на той час знаходився в Ємені.

генерал Сулеймані, РБК
генерал Сулеймані, РБК

За словами високопоставлених чиновників, на які посилається видання The Washington Post, операція з ліквідації Шахлая в Ємені мала високий ступінь секретності, її деталі досі не розголошуються. Повідомляється, що представники Пентагону і військового командування у Флориді спостерігали за ходом обох операцій і збиралися одночасно повідомити про їх результати, якби обидві завершилися успішно.

Представник Пентагону Ребекка Ребарич заявила, що Міноборони США не обговорює "передбачувані операції" на Близькому Сході. Також вона зазначила, що Пентагон ознайомився зі звітом про скоєний на початку січня ракетний удар в Ємені, "який давно вважається безпечним місцем для терористів та інших противників США".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Похорон Касема Сулеймані, УП
Похорон Касема Сулеймані, УП

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо