Трамп заявив, що "вбив" рак, американці вибухнули від злості

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звернувся до американців з дуже гучною заявою. Глава США заявив, що його правління вплинуло на зниження рівня смертності від раку в США.

Дональд Трамп, фото з вільних джерел
Дональд Трамп, фото з вільних джерел

Проте "Онкологічне співтовариство США" спростовує заяву президента. Схоже, що президент посилався на недавній доповідь Американського онкологічного співтовариства, в якому йдеться, що рівень смертності від раку в Сполучених Штатах знизився в 2017 році 26-й раз поспіль.

Україна увійшла в топ престижного рейтингу разом з Бразилією і США

Україна увійшла в трійку лідерів, що стали найбільшими експортерами сільгосппродукції в країни Євросоюзу в 2019 році разом з США і Бразилією. Про це свідчать дані щомісячного моніторингового звіту Єврокомісії про стан торгівлі агропродукцією.

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згідно зі звітом, з листопада 2018 року по жовтень 2019 року експорт сільгосппродукції з США склав 12,3 млрд євро, з Бразилії – 11,7 млрд євро, з України – 7,3 млрд євро.

Протести після падіння літака МАУ в Ірані переросли у заворушення

В Ірані акції протесту після падіння літака української авіакомпанії Міжнародні авіалінії України переросли в сутички з правоохоронцями.

учасники протестів в Ірані
учасники протестів в Ірані

Як повідомляється, протестують на вулицях Тегерана вимагають відставки уряду Ірану після катастрофи українського літака авіакомпанії МАУ поблизу тегеранського аеропорту.

Школяр винайшов спосіб зробити папір з опалого листя

Українець Валентин Фречка створив технологію, яка може створювати картон з опалого листя. Першу пробну промислову партію паперу з опалого листя вже зробили на Житомирському картонному комбінаті.

Валентин Фречка
Валентин Фречка

Хлопець із Закарпаттям винайшов таку технологію ще під час навчання в школі. Зараз Валентин другокурсник Київського національного університету ім. Т. Шевченка за спеціальністю "Біотехнологія та біоінженерія".

У Зеленського вимагають скасувати посаду Уповноваженого президента

На сайті президента 11 січня розмістили петицію з вимогою, щоб Володимир Зеленський скасував посаду та права Уповноваженого із захисту державної мови.

Зеленський, фото з вільних джерел
Зеленський, фото з вільних джерел

Автор петиції підкреслює, що Верховна Рада України порушила Конституцію, адже саме їй належить призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.