Історія одного з членів екіпажу, що загинули у авіакатастрофі поблизу Тегерана – головного провідника Ігоря Матькова довела до сліз всю Україну. Чоловік мріяв стати пілотом. Відео розмови зняли для програми "Сніданок 1+1".

Він дуже любив Нідерланди. Бортпровідник Boeing 737-800 МАУ Ігор Матьков марив небом і облетів чи не увесь світ. Обожнював Нью Йорк та по-справжньому закоханий був у Амстердам. Його колишня цивільна дружина Крістіна Александрович розповіла, що разом вони багато подорожували, але саме в Амстердам він був готовий полетіти будь-якої миті.

Ігор Матьков, фото з особистого архіву Крістіни Александрович

"Якби я йому сказала: "Полетіли в Амстердам", – то він би тут же стрибнув у літак і ми б полетіли. У цьому місті неймовірна атмосфера, архітектура, свобода. Ми були кілька разів у Нідерландах. Побували в багатьох різних містах. Це країна, яка зачаровує", – згадує Александрович.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Про те, що Ігор Матьков загинув поблизу Тегерана, вона дізналася від його матері. Разом пара була 9 років. Ігор фактично став другим батьком для її сина від першого шлюбу.

Ігор Матьков, фото з особистого архіву Крістіни Александрович

І хоча молоді люди рік тому розійшлися, вони зберегли гарні стосунки, бачилися і постійно спілкувалися. Розмовляли навіть за день до його смерті. І вже наступного дня, 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту імені Імама Хомейні було збито літак "Міжнародних авіаліній України". Крістіна каже, Ігор не мав летіти у Тегеран.

Жінка каже, відчула полегшення, коли Іран визнав збиття літака МАУ. Вона певна, що це зізнання врятувало її та інших людей, які втратили своїх близьких, від багаторічної, виснажливої боротьби за правду.

"Я найбільше боялася, що все звалять на тих, у кого вже не запитаєш. Ця трагедія, страшна смерть, але те, що Іран визнав, – це полегшення. Я тепер знаю, що сталося. Це може здатися дивним, але мені стало легше: слава Богу, це не триватиме роками, як із трагедією МН17. Вже відомо, що сталося, ця інформація вже надана", – сказала вона.

Крістіна сподівається, що вже цього тижня, після проведення ДНК-експертизи, тіла загиблих повернуться в Україну й рідні зможуть із ними попрощатися.

“Його мати, вона чекає сина… Поки що невідомо, коли тіла можуть відправити в Україну, але я припускаю, що це може бути цього тижня. Я сподіваюся, що це не затягнеться надовго”, – каже Александрович.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.