Науковці Національного інституту антропології та історії Мексики змогли встановити неймовірне. Вчені дізнались походження золотого злитка, знайденого в міському парку столиці Мексики. Про це пише Phys.org.

Як вдалось з’ясувати експертам, злиток є частиною скарбів ацтеків, які були розграбовані іспанськими конкістадорами на чолі з Эрано Кортесом.

Скарб, фото: archaeology.co.uk
Скарб, фото: archaeology.co.uk

Виявилося, що злиток є частиною скарбів ацтеків, які були розграбовані іспанськими конкістадорами на чолі з Эрано Кортесом. Під час погоні найманці загубили один злиток.

Дослідники просканували рентгенівським пристроєм злиток і визначили, що шматок загарбники втратили 30 червня 1520 року під час Ночі печалі. Тоді у місті Теночтитлан аборигени, осатанілі після масових вбивств своїх жерців і воєначальників, вигнали іспанців.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Золоте кольцо з "Могили Грифона", фото: Jennifer Stephens
Золоте кольцо з "Могили Грифона", фото: Jennifer Stephens

Під час поспішної втечі конкістадори захопили скарби ацтеків, які вони привласнили раніше. Один із злитків, як виявилося, найманці втратили.

Багато археологічні знахідки, від храмових пірамід до хатин з солом'яним дахом, можуть бути використані для розуміння того, на що був схожий світ ацтеків. Тим не менш археологам треба звертатися до знань з інших джерел. Ацтекська цивілізація виділяється тим, що залишила після себе велику кількість письмових джерел, детально описують становлення Ацтекської імперії, її розвиток і взаємодію з сусідніми державами.

Нагадаємо, що астрономи знайшли небаченого раніше космічного "монстра".

Як повідомляв портал Знай.uа, у затопленому храмі ацтеків знайшли згадку про Великий вибух.

Також портал Знай.uа писав, чому червона планета найбільш придатна для переселення людства.