На ринку оренди житла в Україні з’явилась нова тенденція. Замість плати грошима пропонують бартер. Причому умови і послуги пропонують як орендарів, так і орендодавців. Таких пропозицій раніше не було апріорі.

Знімати квартиру без оплати хочуть все частіше. У мережі ми застали забавне оголошення: чоловік замість грошей пропонує в якості бартеру надати послуги адвоката.

оренда житла
оренда житла

У Дніпрі нещодавно копи виявили не зовсім смішні оголошення:

"Здам однокімнатну квартиру красивій дівчині, бажано, блондинці. В обмін на інтим".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У парапсихолога Дмитра Дульського інша ідея. Замість грошей за оренду квадратів пропонує магію:

"Я б зробив обряд, щоб у нього не було б відбою від клієнтів. Все, що стосується бізнесу, обряди на фінанси, ритуали на гроші".

Викладачі готові навчати власників житла іноземної мови:

"Це по-моєму досить ходовий варіант – репетиторство. Я знаю англійську, німецьку".

Дехто взагалі має безліч цікавих варіантів:

"Якщо є діти і це квартира, то можна запропонувати посидіти з дітьми, забирати їх зі школи, доглядати за ними. Можна у вільний час доглядати за городом або господарством".

Юристи кажуть, головне правильно оформити документи.

Оренда житла
Оренда житла

"Ви повинні укласти з орендарем договір про надання послуг. Зі свого боку орендар з вами укладає договір про оренду приміщення", – пояснює юрист Максим Слободянин.

Однак знімати квартиру даром не вийде – треба платити державі податки. Тому в документах повинні фігурувати хоча б символічні суми. Але більшість українців нехтують договором, аби зекономити зайву копійку.

При цьому, в Європі оренда даром на кожному кроці. Наприклад, в Італії деякі готелі безкоштовно селять туристів в обмін на прибирання або проведення майстер-класу з приготування національних страв.

Нагадаємо, викрито звірячу схему квартирних аферистів, десятки людей залишилися на вулиці: деталі.

Як повідомляв Знай.uа у Києві спритні аферисти розводять городян на скажені гроші: "Чоловік приб'є, допоможіть".