Юлія Мендель прес-секретар Володимира Зеленського, напередодні анонсувала, що президент дав відомому закордонному виданню велике інтерв'ю. Так, цієї неділі, 19 січня, ця велика розмова з'явилася на сайті Time of Israel.

Тут президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю закордонному виданню Time of Israel про все: від Бабиного Яру, Голокосту та Голодомору, до Путіна, Трампа, свого єврейського коріння та сімейних традиції. А також поділився намірами відвідати цього тижня Ізраїль.

Про президентства Зеленського

Інтерв'ю він давав у своєму київському офісі 18 січня.

Виклик Зеленського - це вражаючий розум. Він прагне викорінити корупцію в затопленій країні, і робить це, намагаючись відновити ієрархії правоохоронних органів зверху вниз і знизу вгору. Він намагається перенести свою країну від екстремізму та цинізму до більшої внутрішньої гармонії та розширених можливостей, навіть тому, що багато країн, які донедавна могли слугувати для наслідування в цьому квесті, прямують у зворотному напрямку. йдеться у публікації

Президент України Володимир Зеленський взяв інтерв'ю у своєму офісі в Києві 18 січня 2020 року. Праворуч ліворуч: Зеленський, прес-секретар президента Юлія Мендель, редактор Times of Israel Давид Горовіц, перекладач. (Прес-служба Управління Президента України)

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

В загальному Зеленський справив позитивне враження, пише інтерв'юер.

Витончений і доброзичливий, він вітає мене в своєму кабінеті теплим рукостисканням і сидить зі мною 50 хвилин - вирішуючи мої питання обережно, чуйно, а коли це доречно, з гумором. рядки з публікації

Про відвідини Ізраїлю

Зеленський підтвердив інформацію про те, що прибуде до Ізраїлю пізніше цього тижня.. Нагодою стане церемонія присвячене 75-й річниці визволення Освенцима.
А також він ствердно відповів на питання "Чи були ви в Ізраїлі до цього".

О, я там був багато разів. У мене там є родичі - тітка моєї матері та її родичі. Вони переїхали до Ізраїлю, деякі з них, приблизно 10-15 років тому. Може, і довше. Наприкінці 90-х. Так, я був у Ізраїлі багато разів. Для зустрічей, ділових зустрічей, телевізійних зустрічей та концертів - у моєму попередньому житті. додав Зеленський

Також він наголосив на тому, що йому не важливо чи даватимуть йому слово на церемонії. Він все одно приїде і вшанує пам'ять про українських євреїв які зазнали масових смертей та переслідувань під час Голокосту.

Почесна варта кадетів бере участь у пам’ятних заходах біля пам’ятника радянським пам’ятникам жертвам Бабиного Яру, 29 вересня 2016 року. Цей офіційний меморіал був встановлений у 1976 році та присвячений радянським жертвам. У радянські часи даремно було зроблено кілька спроб встановити меморіал, щоб відзначити долю єврейських жертв. (АП / Сергій Чузавков)

Особиста єврейська історія Володимира Зеленського

[quote author="повідомляє Зеленський у інтерв'ю"]З мого батька, мій дід та його три брати були всі на фронті

А на питання щодо релігії відповідає неоднозначно. Каже, що виріс в не православній, а звичайній радянській єврейській родині.

Більшість єврейських сімей у Радянському Союзі не були релігійними. Ви знаєте, що релігія не існувала в радянській державі як такої. додає він

Я ніколи не говорю про релігію і ніколи не кажу про Бога, тому що в мене є своя особиста думка про неї. Звичайно, я вірю в Бога. Але я розмовляю з ним лише в ті моменти, які для мене особисто і важливі, і в яких я почуваю себе комфортно в тих місцях. каже презедент України

Нагадаємо, раніше Андрій Білецький записав до Володимира Зеленського відео-звернення.


Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Росії Володимир Путін розуміє позицію президента Володимира Зеленського про те, що Україна є незалежною країною.


Також "Знай.ua" писав, що у мережі почалися жваві обговорення того, що через зйомки відео з поверненням тіл загиблих в авіакатастрофі в Ірані, утворилися величезні пробки.