В індійському місті Вішакхапатнам на хімічному заводі стався витік газу повідомляє місцеве видання The Times Of India.

Щонайменше десять людей, в тому числі два літніх громадянина і восьмирічна дівчинка, загинули і понад 5000 людей постраждали після витоку стирольного газу з хімічного заводу рано вранці в четвер.

Люди непритомніють і падають прямо на вулицях. На місці події працюють рятувальники, проводиться евакуація жителів деяких районів міста та прилеглих сіл.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Уряд штату Андхра-Прадеш в четвер закликав жителів Вісакапатнамі не панікувати і співпрацювати з владою, працюють над тим, щоб поставити ситуацію під контроль після витоку газу з хімічного заводу, що знаходиться там.

Поширення парів стирольного мономеру в повітрі залежить від швидкості вітру, і в даний час персонал працює над нейтралізацією повітря за допомогою таких речовин, як 4-трет-бутилкатехол (TBC), повідомив у четвер високопоставлений співробітник Департаменту заводів. У четвер глава партії Desug телугу Н Чандрабабу Знайду зажадав провести розслідування інциденту з витоком газу в Вісакхапатнаме і попросив Центр негайно закрити хімічний завод, звідки стався витік парів.

LG Chem опублікував заяву про витік газу:

«В даний час ми оцінюємо ступінь шкоди, завданої жителям міста, і приймаємо всі необхідні заходи для захисту жителів і співробітників у співробітництві з відповідними організаціями», - йдеться в заяві власника LG Polymers LG Chem.

Газ, що виділяється при витоку, може викликати нудоту і запаморочення при вдиханні. Він заявив, що прагне забезпечити швидке лікування постраждалих. Він розслідував, як стався витік. Офіційний представник компанії в Сеулі сказав, що потерпілий завод був припинений через заходи по карантину, викликаних спалахом коронавіруса.