Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів традиційний для карантину брифінг та розповів про основні аспекти боротьби з коронавірусною інфекцією в Україні.

За словами Міністра охорони здоров’я, в Україні за минулу добу зафіксовано 507 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 28 у дітей та 109 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 313 осіб. Одужали за добу 299 осіб, померли 13 осіб.

Також силами лікарів за останню добу проведено 7018 тестувань методом ПЛР. За минулу добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Одеській області (63), Чернівецькій області (63) та Дніпропетровській області (56).

Максим Степанов розповів, що 6 травня на засіданні Уряду затверджено перелік лікарських засобів, які будуть закуповуватися міжнародними організаціями та ДП “Медичні закупівлі”.

Міністерство також повідомило, що розроблено алгоритм проведення ПЛР-тестувань перед плановими операціями. Людина, яка потребує госпіталізації, за направленням лікаря за місцем проживання повинна пройти відповідний тест, 2-3 дні перебувати в самоізоляції та тільки після підтвердження негативного результату ПЛР-тестування має право на необхідне лікування.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Не вщухають пристрасті і навколо священнослужителів. Так, за словами Максима Степанова, у Києво-Печерській лаврі відбувся спалах COVID-19 – зафіксовано 17 нових випадків захворювання серед контактних осіб з інфікованими на цю хворобу. Тому санітарні заходи на території заповідника буде посилено.

Раніше Знай повідомляв, що глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що до 22 травня різких змін у роботу громадського транспорту не буде. Проте після зазначеної дати значна кількість людей зможе ним користуватися. Таку заяву Криклій зробив в ефірі "Сніданку з 1 + 1". Міністр інфраструктури додав, що поки точної дати відкриття метро в Україні немає.