Представники Національної комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вирішили звернутися до парламенту з пропозицією скасувати пільговий тариф на електроенергію для населення України. А це в свою чергу може призвести до збільшення ціни на світло в два рази.

Повідомляє видання "Главред".

Варто зауважити, що на сьогодні українці при витраті менш 100 кВт електрики за місяць оплачують знижені тарифи по 90 коп. за кВт. Водночас, якщо споживач витрачає більше, тоді оплата кожного додаткового кіловата дорівнює 1,68 грн.

Наразі ж стало відомо, що в НКРЕКУ вирішили запропонувати парламенту розглянути пропозицію щодо скасування пільгового тарифу для населення, зробивши ціну на електроенергію однаковою - 1,68 грн. за 1 кВт.

Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org
Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З цього питання висловилися експерти, які стверджують, що якщо пропозиція НКРЕКУ отримає схвалення уряду і парламенту, то це призведе до того, що в Україні стане ще більше людей, у яких просто з'явиться потреба у зверненні для отримання субсидій, бо вони не будуть мати у своєму розпорядженні засобами для оплати оновлених тарифів.

"Є кілька складових цієї проблеми. Перша і основна - соціальна, тобто відсутність зростання доходів громадян. Фактично, зараз повторюється ситуація 2014 року, коли Яценюк запускав ринок газу. Тоді в реальності тарифи зросли в 5-6 разів як мінімум, але доходи громадян падали. Зараз, на тлі економічної кризи, у нас та ж картина - з одного боку, ми запускаємо ринок, з іншого Обнуляємо доходи громадян, що призведе до соціального вибуху", - розповів експерт в сфері енергетики Валентин Землянський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пошук роботи на карантині — які вакансії більш затребувані і чи варто змінювати професію.

Як повідомляв Знай.uа зарплату Зеленського за рік опублікували в мережі, скільки коштували українцям 12 місяців гаранта.

Знай.uа писав, з Києва можуть зникнути маршрутки після карантину.