Як відомо, через смертельний коронавірус, який бушує у всьому світі, уряд заборонив перебувати в громадських місцях без захисної маски. Однак, Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області вирішив пом'якшити карантинні заборони та ухвалив, що люди не зобов'язані носити маски на городі, оскільки він не є громадським місцем.

Зокрема, мова йде про курйозний інцидент з чоловіком, який вийшов на власний город та отримав за це штраф, бо нібито порушив карантинні умови та перебував у громадському місії без маски.

"Близько 22 годин він з друзями почув галас зі сторони городу та вийшли подивитися, щоб дізнатися що відбувається. Там вони стали очевидцями сутички та почали знімати події за участі поліцейських та водія мопеду на відео. В результаті дії господаря кваліфікували за ст. 44-3 КУпАП як адміністративне правопорушення", - йдеться в постанові суду.

Щоправда, чоловік довів, що город не є громадським місцем, а відповідно не було й порушення:

"Суд визнав, що згідно з роз'ясненням Кабміну, город за будинком розташований на території домоволодіння не є громадським місцем, а тому перебування на городі без маски не підпадає під заборону, встановлений підпунктом 1 пункту 2 постанови КМУ №255 від 02.04.2020 року".

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин в Україні найімовірніше продовжать і після 22 травня, заява прем'єра.

Як повідомляв портал Знай.uа, Шмигаль розповів, як запускатимуть громадський транспорт в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.