В медичному навчальному закладі черниця вже 20 років поспіль читає курс лекцій за книжкою, яку сама й написала.

В мережі рзгорівся скандал після того, як журналістка Анна Чабарай на своїй сторінці у Facebook розповіла про те, що у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького черниця УГКЦ читає першокурсникам курс лекцій з біоетики, де розповідає про шкоду контрацепції, гріховність дошлюбних статевих стосунків та неприпустимість абортів, навіть після зґвалтування та інцесту.

Такий курс лекцій черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) читає студентам уже понад 20 років. Вона є доценткою кафедри філософії та економіки Львівського медуніверситету та магістром релігійних наук, кандидаткою наук із державного управління.

Курс з біоетики заснований на її підручнику, який рекомендований Міністерством охорони здоров’я. В кінці курсу студенти повинні написати тести, де правильними варіантами відповідей є думки черниці.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Самі студенти не ставляться серйозно до цього курсу, але знають, що просто потрібно правильно написати тест та отримати оцінку.

Витяг з тестів, де виділенням тексту позначені "правильні" відповіді:

Такий стан речей в освіті обурив батьків студентів. У Facebook -спільноті "Батьки SOS" з'явився емоційний допис, в якому одна з мам обурено запитує, чому в нашій країні закон про освіту перетворили на ганчірку, а до навчальних закладів потрапляють псевдонауки.

"Скажіть, Конституцію переписали? Закон про освіту це вже якась ганчірка? Для чого все це - просто не укладається в голові, що маючи Закони ми маємо доводити очевидні речі. Скільки ще псевдонаук потрапило до шкіл, до ВНЗ?
Відчуття, що це країна кривих дзеркал", - написала Олена Перфенова.

Користувачі підтримали пост своїми дописами:

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львівським студентам-медикам викладають суперечливий курс з біоетики

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні не вистачає медичних кадрів, на боротьбу з пандемією залучають студентів

Також Знай.ua писав, медики повстали проти копійчаних зарплат в розпал пандемії