Молодий 19-річний трансгендер, якого жорстоко побили та зґвалтували на Житомирщині, написав нову заяву до правоохоронних органів, де розповів усі деталі моторошного злочину та попросив розглядати його справу як вмотивовану упередженнями за ознаками сексуальної орієнтації.

Відповідну копію заяви надали в правозахисному ЛГБТ-центрі "Наш світ" для Hromadske.

Відтак, у заяві потерпілий розповідає, що інцидент мав місце 29 квітня. Саме тоді він домовився зустрітися із 17-річним хлопцем, із яким напередодні познайомився в додатку для онлайн-знайомств Badoo.

"Я є трансгендерна людина, тому, попри переписку в інтернеті та попереднє онлайн-знайомство, [він] відреагував спочатку негативно на цей факт, але потім він сам запропонував піти в магазин та купити енергетичний слабоалкогольний напій "Рево". Після цього ми [пішли] в ліс біля річки між житловим масивом", — йдеться в заяві.

Поліцейський, фото з вільних джерел
Поліцейський, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Зокрема, після цього, за словами потерпілого, хлопець, із яким він був, "примусив його до орального сексу, застосовуючи погрози та силу". Щоправда, у повідомленні на сайті поліції вказано, що згода була добровільна.

"За письмовими показами заявника, після нетривалого спілкування між новими знайомими відбувся оральний статевий акт, на який він погодився за власним бажанням", - пишуть правоохоронці.

Варто зауважити, що це не єдина відмінить у версіях молодика та поліції. Так, після зґвалтування, як пише в заяві трансгендер, хлопець комусь зателефонував, відвів його в кущі й почав бити. Далі під'їхала автівка, в якій були ще четверо хлопців і дівчина: "Хлопці почали бити мене всі разом. Потім примусово роздягали догола та били по голові, щоб я не кричав і не кликав на допомогу".

Вже зі слів правоохоронців, після сексу хлопець, з яким трансгендер мав статевий контакт начебто "запідозрив, що зустрівся не з дівчиною — тоді між ними виник конфлікт… Під час сутички повз парубків проїжджав транспортний засіб, водій та пасажири якого втрутились у ситуацію".

Поліцейський, фото з вільних джерел
Поліцейський, фото з вільних джерел

Далі потерпілий у заяві розповів про те, що хлопець, який примусив його до сексу, відібрав у нього телефон, а дівчина, яка була присутня на місці події, надягла на нього наручники. Потім молодика роздягнули та намагалися ще кілька разів зґвалтувати, йому погрожували ножем і вбивством. Усе це вони знімали на свої мобільні телефони.

Через деякий час нападники почали гнати хлопця в бік будинку, аби отримати гроші — десять тисяч гривень: "Хлопці постійно кричали, що вони "банда" й нікого тут не бояться. Якщо я не виконую всі їхні вимоги, вони вб’ють мене дуже жорстоко, а якщо я віддам гроші, то мене нібито відпустять".

В результаті молодик дістався до власного будинку, де він мешкав разом із братом і батьками. А вже коли зайшов на подвір'я, то рідні прокинулися від гавкоту собаки та викликали поліцію з швидкою, цим самим налякавши зловмисників.

Окрім цього, молодик зауважив, що в постанові про призначення судово-медичної експертизи від 30 квітня, яку йому вручили, відсутнє згадування щодо його зґвалтування.

Скріншот з дописом, де просять допомогти потерпілому

Також він в заяві ствердив, що вказані обставини свідчать про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (завдання тяжких тілесних ушкоджень групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 161 (порушення рівноправності громадян) і ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення в житло) Кримінального кодексу України. Хлопець вважає, що дії нападників були вмотивовані упередженнями за ознакою сексуальної орієнтації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ексглава "Правого сектора" Дмитро Ярош зробив досить гучну заяву про людей нетрадиційної орієнтації.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські ЛГБТ-моделі підтримали людей з ВІЛ епатажною фотосесією.