Італійський державний і політичний діяч Альдо Моро народився 23 вересня 1916 року в Мальє. Батько і мати були педагогами. Альдо добре вчився і щодня ходив до церкви.

Альдо Моро, фото з вільних джерел

Моро закінчив ліцей у Таранто, університет у Барі. Ще будучи зовсім молодим, він почав вести роботу в юнацьких католицьких організаціях, а в 25 років став професором філософії права.

У 1946 році почалася його політична кар'єра і він став депутатом "Установчих зборів" і членом "комісії 75". Ставши віце-міністром закордонних справ у п'ятому кабінеті Де Гаспері, вступив з ним у протиріччя з питання приєднання Італії до Північноатлантичного пакту. Втім, існуючі протиріччя не завадили голові ради міністрів ставитися до Альдо з повагою.

Потім Моро очолив Християнсько-Демократичну партію. Його перший лівоцентристський кабінет був з участю соціалістів. У 1970-х роках він був автором безпрецедентного "історичного проекту", завдяки якому комуністи отримали в уряді третину голосів. У 1963-1976 роках Альдо очолював 5 кабінетів. Він ніколи не був замішаний ні в якій брудної історії та був політиком дуже великого масштабу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

15 березня 1978 року політик був викрадений угруповання "Червоні бригади". У пошуках Моро щодня були задіяні понад 35 тисяч осіб, всюди були розставлені блокпости, але це не принесло ніяких результатів. Групування висувало політичні вимоги. Папа римський Павло VI пропонував себе в заручники замість Альдо.

Проте, вже 9 травня 1978 року в Римі, в багажнику червоного автомобіля марки "Рено", припаркованого між штаб-квартирами двох великих політичних партій, був знайдений труп Альдо Моро. Версії вбивства все ще неоднозначні.

Альдо Моро, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Авраам Лінкольн ледь не засудив тисячі американців до в'язниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам підготували 5 найстрашніших трагедій в СРСР, про яких не знали.

Також "Знай.ua" писав, як принцеса Діана опинилася під прицілом королівської сім'ї.