Тривалі вихідні з нагоди Дня Перемоги приготували українцям порцію вільних думок від курсу долара і євро, адже в ці дні він буде стабільним. Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на святкові вихідні, 9-11 травня 2020 року. Курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 8 травня, трохи виріс у ціні і становить 26,81 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 11 травня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 долар США – 26,8196 гривень;

- 1 євро – 29,0966 гривень;

Таким чином, курс долара став дорожче менш ніж на одну копійку. При цьому євро збільшився в ціні на 19 копійок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Всі експерти говорять, що на наступному тижні залишається останній сприятливий шанс для придбання валюти як засобу накопичення.

"Інфляційний тренд нікуди не зник, – каже Олег Пендзин, член Економічного дискусійного клубу. – У бізнесу зберігається відкладений попит на валюту, який в повній мірі почне реалізовуватися, щойно країна стане по-справжньому виходити з карантину. Наприклад, відкриється туристичний сезон за кордон і відразу зросте попит на валюту. Банки відразу підвищать курс. Тому тим, хто має гривневі надлишки і хоче їх конвертувати в долари, саме час це зробити".

Експерти згадали, що долар може подорожчати, якщо в цьому році все ж відкриється туристичний сезон. Тоді можна очікувати значного попиту на валюту і навіть її дефіциту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.