Моз час пандемії коронавіруса прийняв рішення про те, що лікарняний лист можна буде отримати без відвідування лікаря. У відомстві оприлюднили спеціальну інструкцію. Лікарям дозволять відкривати лікарняні листи після того, як вони поговорять з пацієнтом по телефону.

Пацієнту потрібно буде пояснити докторові своє самопочуття і симптоми. Лікар заносить інформацію в амбулаторну картку пацієнта.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Також громадянам, які тимчасово відсторонений від роботи, пов'язаної зі сферою обслуговування, які контактували з інфекційними хворими, лікарняний лист буде видаватися на підставі результатів лабораторних досліджень центрів Моз.

Само собою, поліклініку не варто відвідувати тим людям, які знаходяться на самоізоляції або обсервації. Їм лікарняний дає лікар. Тривалість перебування на листку непрацездатності будуть встановлюватися в індивідуальному порядку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

При цьому важливо, щоб людина мала оформлену медичну страховку

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ляшко зізнався, як українців обдурили з закриттям парків.

Як повідомляв Знай. ua, рукавички від коронавіруса шкодять, а не захищають.

Також Знай. ua писав, що киянам розповіли, де позбутися "заразних" масок і рукавичок.