Найбільша металургійна компанія світу заявила, що в Україні електроенергія коштує в 2-3 рази дорожче, ніж в Європі

Металургійні заводи найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMittal платять у Європіза електроенергію в 2-3 рази менше, ніж в Україні криворіжський меткомбінат ArcelorMittal, який входить в цей холдинг. Про це пише НВ, посилаючись на ArcelorMittal.

В корпорації вважають, що в Україні ціна на електроенергію є завищеною і не відображає світовий тренд зниження цін на сировину та енергоресурси.

За словами начальника управління закупівлі сировини та енергоресурсів адміністрації з постачання АМКР Олега Айко,
істотні витрати на електроенергію негативно позначаються на собівартості продукції, що стає критичним фактором для української металургійної галузі, робота якої на даний момент і без того істотно ускладнена через падіння цін на металопрокат і зниження кількості продажів в умовах пандемії.

У компанії підкреслюють, що зараз ринок світової металургії переживає вкрай важкий період, що пов'язано як з істотним падінням цін на металопродукцію, так і з обмеженнями, з якими довелося зіштовхнутися бізнесу через пандемію COVID-19.

Айко також зазначив, що в компанії ArcelorMittal як міжнародної корпорації існує можливість проаналізувати ціни на основну сировину, а також енергоресурси в різних країнах світу. Він підкреслив, що ArcelorMittal Кривий Ріг споживає щомісяця від 300 до 340 млн кВт * год в залежності від обсягів виробництва і графіків завантаження основних агрегатів.

У зв'язку з цим, ArcelorMittal закликає уряд України врегулювати ситуацію, яка, як він вважає, пов'язана з неринковими підходами до ціноутворення електроенергії.

"Це вже завдало шкоди промисловості і ставить під загрозу плани виходу з кризи, а також може спровокувати подальше скорочення промислового виробництва в ArcelorMittal Кривий Ріг", - сказав топ-менеджер.

Зазначимо, що в Україні найбільшим приватним виробником електроенергії є холдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. Таким чином, він контролює 75% теплової генерації в Україні. Більш того, ДТЕК належить і значна частина "зеленої генерації" електроенергії.

До слова, Ринат Ахметов як співвласник групи компаній Метінвест є конкурентом ArcelorMittal на металургійному ринку.

Меткомбінат ArcelorMittal Кривий Ріг - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Входить до групи компаній ArcelorMittal, найбільшим акціонером якої є Лакшмі Міттал.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Ахметов шантажує українців заради своїх надприбутків

Як повідомляв портал Знай.ua, Рінат Ахметов купив особняк на Лазурному березі за 200 мільйонів євро

Також Знай.ua писав, український олігарх Рінат Ахметов як і раніше зберігає контроль над туристичним бізнесом в окупованому Криму, спокійно обходячи санкції Євросоюзу.