Попри те, що більшість котячих є вправними плавцями від народження, вони вирізняються й хронічною непереносністю купання. Проте зоологи дійшли висновку, що коти абсолютно не бояться води, а купання вони уникають зовсім з інших обґрунтованих причин.

Перш за все, купання для кішки є нав'язаною процедурою, і вона щиро не розуміє навіщо господар насильно саджає її у ванну і миє синтетичним шампунем з неприємними парфумерними добавками, які для тварини мають огидний запах. Також кішки не хочуть замерзнути, а мокра шерсть перестає захищати кота від замерзання. Повітряний прошарок між шкірою і шерстю також захищає тварину від перегріву.

Купання кота, скріншот: YouTube
Купання кота, скріншот: YouTube

Мокра шерсть пахне набагато сильніше і відлякує жертву, а сильні аромати роблять кота легкою здобиччю для більшого хижака. А це дуже актуально для котячих, які за своєю природою полюють, перебуваючи в засідці. Крім того, мокра шерсть притягує пил, бруд і бактерії. Вода знежирює шерсть, погіршуючи її стан. У тварин інша температура тіла, тому тепла на думку господаря вода здається улюбленцю крижаним душем. А при потраплянні рідини у вуха їм загрожує запалення.