Росія є однією з найбільших загроз сучасної Польщі. Про це йдеться в новій стратегії нацбезпеки країни.

У вівторок, 12 травня, президент Польщі Анджей Дуда підписав відповідний документ. У ньому зазначено пріоритети у чотирьох основних напрямках розвитку держави:

- безпека країни і громадян;

- міжнародна безпека;

- національна спадщина та ідентичність;

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- соціальний і економічний розвиток і екологічна безпека.

У вступі найсерйознішою загрозою названо "неоімперську політику влади Росії". Кремль нарощує наступальний потенціал, зокрема на західному напрямку, в акваторії Балтійського моря та в Калінінградській області.

Анджей Дуда
Анджей Дуда

"Агресія в Грузії, анексія Криму і дії на сході України порушили базові принципи міжнародного права і підірвали основи системи європейської безпеки", – йдеться у документі.

Росія проводить військові навчання, відіграючи сценарії конфлікту з країнами НАТО, швидкого перекидання великих угруповань військ та застосування ядерної зброї. Крім того, РФ практикує дії гібридного характеру, кібератаки і поширює дезінформацію.

"Слід очікувати, що Росія продовжуватиме політику віднесення під сумнів нинішнього міжнародного порядку... з метою відновлення імперської позиції і зон впливу", – зазначається в стратегії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зустріч "нормандської четвірки" – посол пояснив, чого чекають від Путіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, посол України посперечався з "другом" Путіна на головний символ Криму: "Якщо я програю..."

Також портал Знай.uа писав, побудував кар'єру в ФСБ і перетворив війну на Донбасі на особисту помсту, хто такий генерал Дмитро Мінаєв.