Знаменитий дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський поділився думкою про носіння одноразових рукавичок у період пандемії.

"Давайте розставимо крапки над "і". Ми всі знаємо, що якщо на руці знаходиться вірус – ми торкнулися інфікованого предмета або виділень людини – і ми цією рукою доторкнутись до слизової оболонки рота, носа або очей, то таким чином можливо інфікуватися. Якщо у нас надіта на руку рукавичка, і ми доторкнулися до сопель або слини інфікованого коронавірусом, то ми з таким же успіхом можемо доторкнутися до рота і слизової оболонки. І що це змінить? Абсолютно незрозуміло", - заявив доктор.

Комаровський не розуміє, навіщо потрібні рукавички пересічній людині, яка вийшла в магазин. Також він припустив, що насправді вимоги про рукавички можуть стати приводом для корупції та репресій.

"Я розумію, якщо влада отримала якісь грошенята від виробників рукавичок – це дуже навіть круто! Якщо з допомогою рукавичок ми створили привід поліцейським до людини причепитися – то так, це можна дуже навіть непогано на цьому заробити!" - обурюється Комаровський.

Доктор звернув увагу, що люди ризикують заразитися вірусом просто в процесі знімання рукавичок, адже часто вони не вміють правильно це робити. Крім того, з'являється додаткова кількість не потрібного сміття в навколишньому середовищі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"З епідеміологічної точки зору це:

- нікому не потрібно;

- шкодить екології;

- це привід для корупції на продажах рукавичок;

- це ще один привід недобросовісним поліцейським чіплятися до людей;

- ще один привід людей заганяти в депресію і витрачати гроші хрін знає на що.

Давайте не перетворювати медичну науку, досягнення епідеміології в маячню! Коли люди не розуміють сенсу рішення влади – це дискредитує владу. Тому припиніть займатися фігньою, зніміть ці безглузді розпорядження, якщо ви їх вже ввели або підкресліть, що це не обов'язково – тільки для медичних працівників", - підсумував Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Я втомився, але я не йду", - доктор Комаровський взявся за шахраїв, які наживаються на його імені.

Як повідомляв портал Знай.uа, доктор Комаровський пояснив, як зменшити ризик розвитку пневмонії при Covid-19.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський поділився правилами виходу шкіл з карантину.