З 1 травня в Україні стартувала індексація пенсій. Вже 8,36 мільйона українців вже отримали великі виплати. Як повідомили в телеграм-каналі "Команда Зеленського", сума збільшень пенсій визначається індивідуально з урахуванням низки показників.

Розмір виплат збільшився на 11%. Обчислюючи цей відсоток були враховані показники зростання цін на споживчі товари за 2019 рік, а також зростання середньої зарплати в Україні. В середньому сума підвищення пенсій склала 259 гривень, для тих пенсіонерів, хто отримає підвищення, його мінімальний розмір – 100 грн. Також наголошується, що 11% індексації стосується лише основної пенсії без урахування надбавок, доплати для забезпечення мінімального рівня або не змінюються. Або ж розмір відповідної доплати при зростанні основної пенсії зменшується. Тому підвищення відбувається для всіх пенсіонерів. Крім того, підвищили пенсію для українців, чий страховий стаж складає 30 років для жінок і 35 років для чоловіків – її розмір складає 2100 гривень.

Пенсіонери, фото: Pxhere
Пенсіонери, фото: Pxhere

Повідомляється, що індексація пенсій у 2020 році проводиться з травня, як і передбачено в бюджеті на цей рік. Тому збільшені виплати українські пенсіонери отримають вже за травень – у період з 4 по 25 число поточного місяця. Для пенсіонерів, чия пенсія залежить від прожиткового мінімуму збільшення виплат буде незначним, але при зростанні прожиткового мінімуму з 1 липня і з 1 грудня поточного року відбудеться чергове підвищення пенсій.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українець набрався "гострих відчуттів" на Укрпошті, пропонують послуги з ризиком для життя.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українські пенсіонери до кінця 2020 року отримають надбавку — озвучені суми "бонусів".

Також портал "Знай.ua" писав, що українка розповіла про свою пенсію - в очікуванні індексації дні тягнуться, як без хліба.