В Міністерстві охорони здоров'я заявили, що України готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції, а також планується виплата надбавок до зарплат медикам.

Про це розповіла прес-секретка Зеленського Юлія Мендель на власній сторінці в Instagram.

Відтак, як відзначається, якщо все відбуватиметься згідно з планами, то тестування на антитіла можуть розпочати вже наступного тижня. Також Мендель написала, що вже 12 областей країни на 100% виплатили надбавки до зарплат за березень медикам, які борються з коронавірусом.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Щодо решти регіонів, то вони проводять фінальні розрахунки, а у деяких областях вже починаються виплати надбавок за квітень.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Я триматиму питання доплат лікарям на контролі, допоки свої надбавки за таку важку та відповідальну роботу не одержить останній лікар, що бореться з коронавірусом", – цитую слова Зеленського Мендель.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві безпритульні знайшли нове застосування закритих на карантин кіоскам, - "Побачите - поселяйтеся!"

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям видадуть допомога на дітей, повний перелік документів.

Також Знай.uа писав, що карантин ослабили, але штрафи залишили - за що доведеться платити.