В День пам’яті жертв політичних репресій в мережі нагадали, як на Рівненщині просто під час ремонтних робіт було знайдено десятки скелетів людей, які були знищенні Народним комісаріатом внутрішніх справ СРСР.

Відповідний допис з цим оприлюднили у Facebook-спільноті "Криївка".

Відтак, як відзначається, під час ремонтних робіт у військовій частині ОК "Захід", що в Дубно, робітники виявили близько 20 скелетів людей, які були, ймовірно, вбиті НКВС, адже саме там раніше знаходилася виховна колонія.

Фото з місця події

"Купа скелетів – посеред Дубна: військові під час будівництва виявили останки жертв НКВС на території військової частини ОК "Захід", де раніше була розташована виховна колонія, після АТО переїхав на ротацію підрозділ Занедбану територію віддали їм під казарми. Днями, коли почались ремонтні роботи й проводили каналізацію, знайшли залишки масових поховань", - йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Всього було знайдено 19-х вбитих – 16 чоловіків та троє жінок. Усього, за попередніми дослідженнями науковців, на території в’язниці розстріляли більше 500 людей.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сад на кістках: на Львівщині відкопали закатованих жертв Сталіна, фото 18+

Також "Знай.ua" писав, що у Польщі вандали осквернили братську могилу воїнів УПА

Також Знай.ua писав про те, що розстрільний список НКВС: як радянські окупанти показово розправлялись з українськими націоналістами