Українка зіштовхнулася зі спробою шахрайства біля банкомата. На апараті для видачі банкнот було встановлено пристрій, який мав затримати готівку, щоб її пізніше могли поцупити зловмисники.

Про інцидент пише видання Puer з посиланням на публікації в соціальних мережах.

"Приходжу я до банкомата, вводжу пін, прошу видати мені грошей, чую як банкомат відраховує купюри, а купюр немає. Стою і чухаю ріпу. Набираю номер банку і тут до мене доходить, що віконце видачі готівки не так виглядає. Дістаю свою карту і підколюю їй ось цю металічну фігню.

Маю сказати, що зроблена вона на совість. Проклеєна двостороннім скотчем просто ідеально і за кольором дуже підходить", - йде мова в оригінальному дописі.

Шахрайство у банкомата, фото Puer
Шахрайство у банкомата, фото Puer

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Схема розрахована на те, що людина подзвонить у банк і скоріш за все відійде від банкомата. Цим і скористаються зловмисники, щоб поцупити гроші.

Постраждала звернулася до правоохоронців.

"Викликала поліцію, а далі все за стандартною схемою: заяви, свідчення і т.д.. бачила підозрілого типа, який стояв хвилин 15 і курив, а потім пішов, а потім знову прийшов. Чи не знімайте гроші вночі в банкоматах тому, що тварі ці стоять поруч і чекають, а вночі людей мало, можуть і по голові дати", - стверджує авторка публікації.

Спеціалісти з банківської сфери радять завжди ретельно оглядати банкомат на наявність сторонніх приладів, які могли встановити шахраї.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Банкомат ПриватБанку пограбували на мільйони гривень - там були гроші на пенсії та стипендії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уважний киянин врятував себе й інших від зухвалих шахраїв, - "помітив дивну деталь..."

Також Знай.ua писав, що Українці зможуть обміняти валюту просто в банкоматі: як працює нова система.