Через карантин громадський транспорт перебуває під забороною, проте це не є нездоланною перепоною для пересування між містами. В Україні діють підпільні перевізники, автостоп або ж таксі, які під час карантину, почали частіше возити людей на великі відстані.

Репортаж про способи подорожей підготувала ТСН.

В Києві є точки, зазвичай неподалік від місць зупинок дозволеного раніше громадського міжміського транспорту, з яких можна виїхати в інші міста України. Потрібно бути готовими до значного подорожчання цін: на деякі маршрути ціни виросли майже втричі. Окрім того, оскільки такі перевезення підпільні і заборонені, місце потрібно бронювати заздалегідь телефоном або через Інтернет. Люди, яким пощастило скористатись таким транспортом розповідають, що водії в масках, а людей у салоні максимум вісім.

Громадський транспорт, скріншот із відео
Громадський транспорт, скріншот із відео

Іншим способом дістатись до іншого міста є автостоп, проте він надзвичайно ненадійний, а водії мають ще більше підстав сумніватись у доцільності допомоги голосуючому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Таксі завжди були важливою частиною інфраструктури міст України, проте лише зараз вони почали виконувати нову для себе, цікава роль: бути міжміськими таксі, яке відвезе вас із Херсона до Києва. Ціни, звісно, немаленькі, проте існує система знижок: все залежить від дистанції, траси, а також необхідності повертатись назад тою ж машиною.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коронавірус паралізував громадський транспорт Києва, - чим і як тепер добиратися на роботу.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві запустили транспорт "для обраних", хто має право на проїзд у розпал карантину.

Також Знай.ua писав, що Кличко виводить транспорт з карантину, коли киянам дозволять кататися без перепусток.