Кавова гуща не просто залишки від улюбленого бадьорого напою людства. Кавова гуща - незамінна річ в побуті, тож не варто її викидати після того, як випили каву. Вона врятує від комарів і інших комах, а також подарує приємний аромат на всю хату.

Кавова гуща від комарів

Як зробити репелент самостійно
Комарі та інші кровососи мають дуже багато нюхових рецепторів, завдяки яким вони шукають («винюхують») джерела крові. Це робить їх більш чутливими до певних запахів. Приміром, до запаху диму. Тому найкращий спосіб захиститися від настирливих комах — це підпалити кавову гущу. По-перше, вона випускає сильний аромат. По-друге, виробляє багато диму.

Кава, скріншот: YouTube
Кава, скріншот: YouTube

Кавова гуща в побуті

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо ви вирішили посидіти на вулиці, на відкритій терасі або на балконі, просто помістіть на алюмінієву фольгу або тарілку суху кавову гущу і підпаліть її. Також можна додати подрібнений лавровий лист.

Засіб діє на ура, і воно зовсім нешкідливо для людини. До речі, гуща допомагає позбутися не тільки комарів, але і від мух, мурах, слимаків та равликів.

Кава, ілюстративне фото - Getty Images
Кава, ілюстративне фото - Getty Images

Атака комарів почнеться вже в другій половині червня, тому рекомендуємо вам взяти цю статтю на замітку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запасайтесь терпінням: McDonald's покепкував над хіпстерськими кав'ярнями.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ 5 речей, які псують вашу енергетику.

Також Знай.ua писав, Чорні коти, жовті квіти та розбите дзеркало: забобони, в які досі вірять українці