Усі страшенно бояться інфляції, адже все подорожчає, а гроші знеціняться. З іншого боку, багато людей не розуміє, чому не підняти усім заробітні плати і почати друкувати більше грошей. Друк додаткових грошей і інфляція - явище одного ланцюжка.

Гроші потрібні, щоб сплачувати ними за послуги і товари. Кожен товар і послуга мають закріплену за собою ціну. Ціноутворення не відбувається просто на фантазіях, а базується на підрахунку великої кількості змінних: оплата праці робітників, електроенергія, транспортування, реклама і т.д. Таким чином, ціна товару відображає не лише ціну товару, але є таким-собі “діагнозом” усього суспільства: ціна на базові товари може свідчити про добробут спільноти або ж про економічну кризу тощо.

Гроші - фото pixabay
Гроші - фото pixabay

Якщо уряд вирішує додрукувати “зайві” гроші, які не є підкріпленими товарами, виникає ситуація знецінення товарів і послуг. Ціни на товари ростуть, а тому дефіцит грошей не зникає - фінансова ситуація лише погіршується. Саме тому уряди країн більш схильні просити про міжнародні позики, а не додруковувати гроші: позики уможливлюють розвиток економіки без девальвації валюти.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шоколадка за 10 тисяч доларів: в АТБ стався курйозний випадок, дивитись всім.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк в лютому випустить нові гроші: що робити з банкнотами попередніх років

Також Знай.ua писав, що На фальшивих купюрах не відчутні знаки для сліпих – банківський касир.