18 травня суд надав НАБУ тимчасовий доступ до службових записок, якими ініціювалася виплата премій 41 працівнику НАК "Нафтогаз України".

Доступ надано в рамках розслідування за фактом зловживання членами Наглядової ради, головою та членами правління НАК своїм службовим становищем під час прийняття рішення про виплату премій.

Про це свідчить постанова слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 4 травня, передають "Наші гроші".

У лютому 2018 року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма схвалив вимоги "Нафтогазу" про стягнення з російського "Газпрому" заборгованості за транзит на загальну суму $4,67 млрд. Цим же рішенням було проведено взаєморозрахунок між компаніями, і в результаті борг, що підлягав фактичній сплаті "Нафтогазу", склав $2,57 млрд.

Нафтогаз, фото: Уніан
Нафтогаз, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У квітні 2018 року члени Наглядової ради НАК виплатили винагороду 41 працівнику у зв'язку з їх особистим внеском у перемогу над "Газпромом". Загальний розмір премій склав 1% від суми загального виграшу в розмірі $43,6 млн.

Це рішення прийняли до надходження грошових коштів від "Газпрому". У протоколі засідання наведено перелік працівників та розмір премій, що підлягають сплаті, при цьому не вказано внесок кожного працівника з даного переліку.

За даними слідства, представництво інтересів "Нафтогазу" в Стокгольмі здійснювали не працівники НАК, а компанія Wikbord Rein Advokatfirms AS на підставі ряду договорів про закупівлю юридичних послуг.

Слідство бачить у діях членів Наглядової ради, голови та членів правління "Нафтогазу" ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні змінилася ціна на газ – встановлена оптова вартість для населення.

Як повідомляв портал Знай.uа, контракт на мільярд – Україна уклала важливу угоду про видобутку газу.

Також портал Знай.uа писав, що українцям повернуть сотні мільйонів гривень за газову переплату – як отримати гроші.