Останніми днями по всьому світу роблять кроки щодо ослаблення карантинних обмежень, відкриття кордонів та внутрішнього туризму. Актуальними стають питання, пов'язані з відпочинком. Тому слід подбати про список речей, які необхідно взяти з собою в відпустку після карантину.

Що обов'язково взяти з собою у відпустку після карантину:

1. Антисептик. Влада багатьох туристичних країн зобов'язали керівництво готелів обладнати готелі санітайзерами. Однак, ви все одно можете зіткнутися з проблемою, коли поблизу не буде дезінфекційного засобу.

Антисептик для рук, фото Pxhere
Антисептик для рук, фото Pxhere

2. Маски і рукавички. Вас на законних підставах можуть не впустити в певний заклад без засобів захисту навіть після спаду захворюваності коронавірусом. Водночас масок може не бути в наявності або вони коштуватимуть втридорога.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

3. Електронний градусник. У зв'язку з можливістю повторних спалахів захворювання, краще все-таки слідкувати за станом власного здоров'я, як мінімум з допомогою медичного термометра.

4. Вдосталь грошей. Варто подбати про те, щоб вам на певний час вистачило фінансів у разі несподіваного перебігу подій.

5. Свідоцтво про негативний тест на коронавірус. Деякі країни збираються вимагати у туристів результати тесту на Covid-19. В такому разі вам можуть бути недоступні деякі екскурсії або інші розваги за відсутності документа.

Крім цього, задля власної безпеки слід пам'ятати про стандартну аптечку, в яку можуть входити звичайні засоби проти грипу та ГРВІ.

Аеропорти, скріншот: YouTube
Аеропорти, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у День пам’яті жертв депортації кримських татар Джамала розповіла історію своєї сім'ї. Джамала розповіла історію депортованої з Криму прабабусі

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші. На період карантину розширено перелік страхових випадків з тимчасової втрати працездатності

Також "Знай.ua" писав, масові заходи в Україні — в МОЗ пояснили, коли пом'якшать умови карантину