20 травня о 10:30 розпочалася пресконференція президента України Володимира Зеленського. Захід відбувається у Маріїнському палаці в Києві. Пресконференція Зеленського буде присвячена підсумкам першого року каденції.

Слід зауважити, що Офіс президента не пустив низку провідних ЗМІ на пресконференцію з нагоди першої річниці вступу на посаду Зеленського аргументуючи це карантинними обмеженнями. Крім того, захід розпочався із запізнення Володимира Зеленського — президент не з'явився в обіцяний час.

Прес конференція Володимира Зеленського, скріншот з трансляції
Прес конференція Володимира Зеленського, скріншот з трансляції

В першу чергу Зеленський пояснив, чи є в нього чіткий план виходу з карантину. Президент зазначив, що у даній ситуації пріоритетним є питання забезпечення медиків, котрі були кинуті на боротьбу з коронавірусом, зарплатами, які були обіцяні раніше. Йдеться про зарплатню у розмірі 300%.

Президент повідомив, що на сьогодні в 15 українських областях з медичними працівниками вже розрахувалися. Провести ж повну оплату по всіх областях держава розраховує до кінця поточного тижня. Мова йде лише про тих лікарів, які були залучені до лікування хворих з Covid-19.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зеленський також нагадав, що план виходу з карантину було опубліковано ще місяць тому — на сайтах уряду і МОЗу оприлюднили 5 етапів виходу з карантину. Також стало відомо, що з 22 травня почне працювати транспорт міський та приміський. Але не між областями, оскільки тільки 6 з них наразі мають нормальну статистику — знижується кількість хворих Covid-19. Запрацюють і дитячі садки.

Прес-конференція Президента України Володимира Зеленського / 20.05.2020

Президент України Володимир Зеленський дає прес-конференцію, присвячену підсумкам першого року каденції.

Geplaatst door Офіс Президента України op Woensdag 20 mei 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у День пам’яті жертв депортації кримських татар Джамала розповіла історію своєї сім'ї. Джамала розповіла історію депортованої з Криму прабабусі

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні знову пом’якшать карантин, коли запрацюють готелі, метро і дитячі садочки. Кабмін розгляне питання відновлення роботи міського та приміського транспорту, готелів та дитячих садочків

Також "Знай.ua" писав, масові заходи в Україні — в МОЗ пояснили, коли пом'якшать умови карантину