В цей день українці традиційно святкують День вишиванки. Як відомо, він відзначається щорічно в третій четвер травня.

Команда 25-ї Української антарктичної експедиції розмістила на своїй Facebook-сторінці відео до Дня вишиванки, присвячений пам'яті їх покійного колеги Василя Омеляновича.

У ролику дослідники по черзі декламували рядки з пісні Дмитра Павличка "Два кольори".

"І де б ми не були, варто пам'ятати, що ми українці і маємо прекрасні традиції", - зазначили полярники станції Вернадського.

Вітання до Дня Вишиванки (25а УАЕ)

ВІТАННЯ ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ ЗІ СТАНЦІЇ «АКАДЕМІК ВЕРНАДСЬКИЙ», АНТАРКТИДА Команда 25-ої Української Антарктичної Експедиції надсилає свої вітання всій Україні до Дня вишиванки. «І де б ви не були, варто пам’ятати, що ми – українці, маємо чудові традиції» - зазначається у відео. Свої вітання словами пісні «Два кольори» полярники присвятили пам’яті Василя Омеляновича. Дякуємо щиро за таке зворушливе вітання!

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще
Geplaatst door Національний антарктичний науковий центр op Donderdag 21 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 8 травня 2020 року на антарктичній станції "Академік Вернадський" загинув учасник експедиції, кухар Василь Омелянович. Чоловік скоїв самогубство. Це перша смерть співробітника станції за всі 25 Українських антарктичних експедицій.

Як повідомляв портал Знай.uа, Антарктида раптово позеленіла – рясну рослинність видно навіть з космосу.

Також портал Знай.uа писав, що полярники зі станції "Академік Вернадський" показали унікальні фото: це потрібно бачити.