Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зробив свій прогноз щодо курсу долара в країні та запевнив, що курс американської валюти буде досить стабільним протягом наступного тижня та коливатиметься в межах 26,8 – 27,3 гривні.

Також з цим твердженням погодився ще один експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, який назвав приблизно такий же коридор курсу – 26,7-27,2 грн/долар.

"Навіть тим 35% українців, які, за даними соціальних досліджень, не постраждали від карантину, особливо нікуди витрачати зароблене, оскільки поки не працюють ані туристична галузь, ані ресторанний бізнес. Тому і курс долара поки не буде зростати, незважаючи на існуючий девальваційний потенціал гривні", – зазначив Пендзин для "Сегодня".

курс валют, фото Pxhere
курс валют, фото Pxhere

Водночас керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин заявив, що наступного тижня на курс долара впливатимуть два протилежних тренди. Перший викликаний тим, що президент підписав банківський закон.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Щойно стало відомо, що цей закон підписаний, МВФ тут же розблокував кредитну програму для України, це 5 млрд доларів на 18 місяців кількома траншами, вже в кінці травня ми повинні отримати перший транш в 1,9 млрд доларів, і це, звичайно ж, зміцнить гривню", – зазначив Шевчишин.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Щодо другого тренду, то, за його словами, це великі виплати 26 травня за попередніми кредитами.

"Під них Нацбанк буде максимально вилучати з ринку валюту, щоби розрахуватися. У підсумку обидва ці тренди погасять один одного і ще тиждень ми будемо мати стабільний курс в коридорі 26,5-27 грн/долар. 26,5 – це вже дно, нижче якого Нацбанк долар не опустить. Але і вище 27 теж не дозволить піднятися (...) Більш серйозні зміни можливі вже після закінчення травня", - прогнозує експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривні за одну американську купюру.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину,