Китайські вчені в одній з гробниці виявили унікальну бронзову посудину, яка нагадує лебедя та містить невідому жовто-коричневу рідину. Наразі ж вчені почала активно досліджувати вміст стародавнього артефакту.

Джерело: іноземне видання Синьхуа

Як відзначається, знайдено було артефакт, бронзовий меч, домашнє начиння, а також вироби з нефриту, в стародавній гробниці на території провінції Хубинь. Зокрема, агентство уточнює, що вік судини і напою в ньому становить 2000 років, що і привернуло увагу вчених. Зокрема, вони відзначають, що не менш цікавою є і форма цієї витонченої посудини, яка чітко нагадує обриси голови і шиї лебедя.

Археолог, фото: Getty Images
Археолог, фото: Getty Images

Судячи з усього, ці птахи мешкали в цих краях раніше, і стародавні майстри придумали таку форму свого виробу, спостерігаючи саме за ними. Надалі лебеді повністю зникли в провінції і з'явилися в тільки в 1980 роках, прилетівши на зимівлю з Сибіру.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За попередньою оцінкою археологів, гробниця була зведена на рубежі правлінь династій Цинь (221 р. До н.е. е. - 207 р. До н.е.) І Хань (202 р. До н.е.. - 220 р. Н.е.). Вчені вважають, що в ній міг бути похований чиновник невисокого рангу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найдавніший у світі храм виявився справжнім шедевром кам'яного століття.

Як повідомляв Знай. ua, археологи підібралися до стародавнього корабля на кладовищі вікінгів.

Також Знай. ua писав, що розкрита таємниця містичного храму зниклої цивілізації.