До Варшави прибув перший чартер з українськими заробітчанами

У неділю, 24 травня, до столиці Польщі - Варшави прибув перший чартерний рейс "МАУ" з 178 українськими заробітчанамі. Про це в понеділок, 25 травня, повідомила польська компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, яка й організувала чартер спільно з авіакомпанією Міжнародні авіалінії України.

Дозвіл на переліт було отримано у офіційних органів влади Польщі та України. Рейс був безкоштовним для українських працівників. Після прильоту вони вирушили на двотижневий карантин в центри, організовані Gremi Personal.

заробітчани, вкрін з відео
заробітчани, вкрін з відео

В Україні відкрили дитячі садочки — за яких умов працюватимуть заклади для дошкільнят

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

З 25 травня в Україні відновлюють роботу дитячі садочки. В Києві вони відкриються з 1 червня. Відповідну постанову про ослаблення карантину прийняв Кабінет міністрів 20 травня.

Однак, на період карантину Міністерство охорони здоров'я затвердило низку правил, яких повинні дотримуватися адміністрації дитячих садків.

Дитячий садок, скріншот: YouTube
Дитячий садок, скріншот: YouTube

ЗНО-2020: в Україні почали реєструвати на додаткову сесію

В Україні розпочалася реєстрація для участі у додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Про це інформують на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Право на реєстрацію мають ті, хто не зміг зареєструватися в основний період реєстрації та проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

У ПриватБанку пояснили, що робити при арешті рахунків

Клієнт Приватбанку поскаржився на те, що йому заарештували, заблокували зарплатний рахунок. В фінустанові пояснили, чому могла статися така ситуація і як потрібно діяти, щоб рахунки розблокували і чим може допомогти банк у такій ситуації.

Відпустка у 2020 – які країни першими відкриють кордони для туристів

Українці зможуть відпочити цього літа у низці країн ЄС та світу. Однак, слід враховувати багато важливих нюансів, а з придбанням квитків фахівці радять все ж почекати. Попередньо Україна відкриє міжнародні перельоти вже з 15 червня.

Авіаперельоти, скріншот: YouTube
Авіаперельоти, скріншот: YouTube