З 1 червня українські студенти повернуться у вузи після карантину. Навчальні процеси буде відновлено, а навчальним закладам можуть дозволити проводити екзаменаційні сесії. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в ефірі одного з українських телеканалів.

Тепер здача іспитів буде проходити в аудиторії, в якій будуть перебувати не більше 10 осіб.

сестра Діогена читає лекцію студентам, фото: Facebook
сестра Діогена читає лекцію студентам, фото УГКЦ

"Це можливо у закладах вищої освіти за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, а також в групах не більше 10 осіб", — сказала Мандзій.

За її словами, все це залежитиме від кожної окремої адміністративної території та ситуації з коронавірусом у ній. Тобто, якщо в регіоні показники захворюваності коронавірусом не будуть рости, вузи зможуть проводити сесії. Також Мандзій сказала, що перед тим, як відбувається ослаблення карантинних заходів, повинно бути прийнято рішення обласною комісією ТЕБ та НС.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

студенти на карантині, скріншот з відео
студенти на карантині, скріншот з відео

"А також установи вищої освіти здебільшого готові до проведення екзаменаційної сесії дистанційно", - зазначила в. о. міністра.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львівським студентам-медикам викладають суперечливий курс з біоетики

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні не вистачає медичних кадрів, на боротьбу з пандемією залучають студентів

Також Знай.ua писав, медики повстали проти копійчаних зарплат в розпал пандемії