Існує поширена “страшилка” про те, що якщо їсти багато солодкого, то можна заробити цукровий діабет. На щастя для ласунів, це неправда. Вірніше, не зовсім правда. Вчені пояснили, як все відбувається насправді.

Якщо коротко, діабет приходить, коли наш організм вже не справляється з рівнем цукру (глюкози) у крові. Однак, в групу ризику можуть потрапити і ті люди, які взагалі не їдять солодкого.

солодощі
солодощі, pixabay

За засвоєння глюкози відповідальний інсулін - гормон, який виробляється підшлунковою залозою. Інсулін сигналізує клітинам про те, що пора поглинати розчинену в крові глюкозу і використовувати її в якості джерела енергії. Діабет починається, коли припиняється вироблення інсуліну або гормон перестає нормально виконувати свою функцію. Клітини не отримують необхідного сигналу і цукор в крові накопичується.

Так що справа не в кількості цукру, а в правильній роботі підшлункової залози, але це не означає, що треба взяти і завалитися солодощами.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомий ведучий пообіцяв скинути вагу і розповів про свою дієту, спробуйте і ви.

Як повідомляв портал Знай.ua Все, що ви хотіли знати про детокс ніг, але боялися запитати.

Також Знай.ua писав, Експерти розчарували любителів детокс-дієти.