В Державному агентстві України з управління зоною відчуження заявили, що вже незабаром відкриють Чорнобиль для відвідування, щоправда, діятимуть певні обмеження, пов'язані з карантином.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці відомства.

"На період адаптивного карантину будуть діяти обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, буде діяти один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип'ять, об'єкт "Чорнобиль-2", село Копачі та оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження за кількістю людей в групі, а саме не більше 10 осіб", - йдеться в повідомленні.

ЧАЕС, фото з вільних джерел

Також, як відзначається, обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу при посадці в автобус та на КПП "Дитятки", а також наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок і дезінфікуючих засобів для обробки рук.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"До відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скринінгу буде зафіксована підвищена температура або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено в зону відчуження", - наголосили в повідомленні.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих та постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.