Мавпи увірвалися в лабораторію медичного коледжу в Індії, напали на одного із співробітників і, імовірно, вкрали три зразки крові хворих на коронавірусну інфекцію. Тварини відразу втекли.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Незабаром одну з мавп помітили на верхівці дерева - вона сиділа і гризла вкрадений зразок.

Працівники коледжу побоюються, що інцидент призведе до ще більшого розповсюдження коронавірусу в регіоні. Вчені не виключають можливості інфікування мавп, а отже COVID-19 може отримати нового потенційного носія. У коледжі відзначили, що тварини і раніше були проблемою, але цей випадок - безпрецедентний.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також стверджується, що мавпи поцупили і спробували на зуб захисні рукавички - таким чином використавши засіб індивідуального захисту не за призначенням.

Мавпа, фото: nat-geo
Мавпа, фото: nat-geo

Мавпи є типовою напастю для Індії. Вони крадуть в людей окуляри і капелюхи, полюблять людську їжу і зовсім не бояться своїх більших братів-приматів. А нещодавно дві людини загинули в Індії через напад зграї мавп. Жертвами розлючених тварин стали шістдесятирічна жінка і двадцятирічний чоловік. Інциденти сталися в двох різних місцях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Індійська мавпа обікрала ювелірну крамницю.

Як повідомляв портал Знай.ua, Макаки заважають Індії розвивати інтернет.

Також Знай.ua писав, Хампі: що відомо про найзагадковіше селище Індії.