На сайті Офіційного представництва Президента України була розміщена петиція з пропозицією надати пільгові умови розмитнення автомобілів ветеранам АТО. Якщо вона набере необхідні 25 тисяч підписів, глава держави Володимир Зеленський матиме її розглянути.

Джерело: сайт електронних петицій.

На думку заявника, воїна АТО Оверчука Андрія Миколайовича, такий крок покращить умови бійців, які постраждали в результаті війни на Донбасі.

Електронна петиція
Електронна петиція

"В Україні мешкає численна спільнота осіб, які у різний період захищали і продовжують захищати територіальну цілісність держави зі зброєю в руках. Пільги, що надала держава, не відповідають у повному обсязі тим втратам, що зазнали учасники бойових дій. Переважна більшість людей з цієї категорії не є заможними і мають фізичні вади, як результат війни в якій приймали участь, але зазвичай мають потребу пересування на автомобілях. Фінансове становище таких людей, як і переважної більшості людей в Україні, не уможливлює придбати авто на вторинному ринку, тим більше нове, невживане. Таким чином лишається вдатися до придбання вживаного авто, що випускаються в Європі, тобто, значно вищої, у порівнянні з українськими, якості і нижчої вартості.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Пропоную уряду України, у порядку компенсації втраченого здоров'я, розробити дійову схему пільгового розмитнення автомобілів, ввезених з Європи, для учасників бойових дій, без обмежень по рокам випуску та об'єму двигуна хоча б один раз на п'ять років", - йде мова у тексті петиції.

Поки що ідею підтримали лише 105 голосів, але для того, щоб досягти завітних 25 тисяч у громадян України є ще 91 день.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Зеленського чітко відреагували на петицію про відставку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Mail.ru, vk.com, yandex.ru повертаються? На сайті Зеленського з'явилася петиція.

Також Знай.ua писав, що Від Зеленського вимагають забрати Києво-Печерську лавру в Москви, петиція вже зібрала необхідні підписи.