Якщо ви звикли викидати продукти відразу після того, як сплив термін придатності, вказаний на упаковці, вам слід переглянути свою поведінку. Експерти пояснюють, що таке дбайливе ставлення до продуктів не лише може зекономити гроші, а й допоможе навколишньому середовищу - оскільки ви викидатимете і споживатимете менше.

Сир

Зіпсований сир моцарелла, фото: Telegram-канал "Народний ревізор"
Зіпсований сир моцарелла, фото: Telegram-канал "Народний ревізор"

Пліснява на сирах буває 2 типів - корисна і шкідлива. Через корисної цвілі деякі сири коштують недешево (брі, рокфор, горгонзола та інші), а через шкідливу плісняву сири доводиться викидати.Однак якщо цвіль завелася на сирах твердих сортів (пармезан, грана падано, чеддер), то її можна обрізати і насолоджуватися смаком сиру далі.

Молоко

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Молоко в пакетах можна вживати ще 3-4 дні після закінчення терміну придатності. Важливо: упаковка має бути цілою. Особливо добре таке молоко підійде для оладок та млинців, а також випічки.

Чіпси

Чіпси також можна їсти після кінця терміну зберігання, але вони можуть втрачати хрумкість. Щоб відновити її, відправте їх на 5 хвилин в духовку, розігріту до 50 градусів Цельсія.

Соління

Ці продукти добре зберігаються в своїх розсолах, які перешкоджають росту шкідливих бактерій. Їх можна вживати в їжу ще 1,5-2 роки після того, як закінчився термін придатності.

Шоколад

український шоколад
український шоколад

У шоколаду немає терміну придатності, але іноді він біліє через те, що наявний в ньому цукор кристалізується.

Консерви

Зазвичай, консерви можна вживати упродовж трьох років після закінчення терміну придатності. Однак з рибними і м'ясними консервами варто бути обережним. Також в жодному випадку не можна вживати вздуті консерви - це смертельно небезпечно.

Заморожені овочі та фрукти

Ці продукти можна зберігати роками, не звертаючи уваги на термін, зазначений на упаковці. Однак тривала заморозка може вплинути на смакові якості.

Крупи і макаронні вироби

У цих продуктів умовний термін придатності, насправді він набагато більший.

Авжеж, на практиці, кожен продукт слід розглядати окремо, адже важке отруєння - далеко не найгірше, що може статися через вживання зіпсованого.

Нагадаємо, Що робити з ″карантинними″ запасами гречки і макарон, або скільки часу можна споживати продукти після закінчення терміну придатності.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вчені визначили реальний термін придатності iPhone

Також Знай.ua писав, що Українцям "впарюють" маски від коронавіруса, які виготовленні ще при Януковичі.